سلام دوستان
خوشحالیم که تا اینجا با ما همراه بودین.
تقریبا میشه گفت که این آخرین پست مربوط به بحث مشاوره برای تکمیل مباحث رویارویی با کنکور هست.
تو این پست سعی داریم نکات مهم جمع بندی رو بگیم.
تقریبا از یک ماه آخر متنهی به کنکور، جمع بندی شروع میشه و تا دو سه روز قبل اون ادامه داره. بنابراین سعی میکنیم توصیه های مفید رو بهتون بگیم:
اول از همه اینکه جمع بندی مربوط به کل چیزاییه که خوندین که باید توی این یک ماه انجام بشه و ترجیحا از خوندن چیزای جدید اجتناب کنین.
شاید بعضیا وسواسی باشن و خیلی دلشون بخواد که همه چیو بخونن و با نخوندن یه قسمت یا بخش کوچیک، دلشون آروم نشه اما توصیه من به این افراد اینه که توی کنکور گاهی پیش میاد که خیلی از همون چیزایی که خوندین رو باید قربانی مسائلی که در ساعت کنکور میگذره بکنین. مثلا ممکنه کمبود وقت باعث بشه مساله ای که خوندین و میدونین که میشه حلش کرد رو ، ازش رد بشین و..
میخواستم با این مثال بگم که همون چیزایی که تا الان (ینی تا حدودا 20 دی) خوندین (هر چقد که باشه) دیگه کافیه و بهتره همونا جمع بندی بشه و بشه طوری که آماده استفاده سر جلسه باشه.
خبر خوب اینه که اگه میانگین درصد هاتون چیزی نزدیک چهل یا پنجاه باشه، رتبه ی مطلوبی میارین پس ناخودآگاه، میشه گفت بیشتر از نصف سوالای کنکور رو میشه بی خیال شد. خب با این استدلال هم باید قبول کنیم که خوندن چیزای جدید گرچه ممکنه خیال آدم رو به ظاهر راحت تر کنه اما رفتار مفیدی نیست و سیاست برنامه ریزی چیز دیگه ای رو میگه ;)
این یه ماه رو چطوری بگذرونم؟
همتون تا یه جایی رسیدین...
پس لازمه طبق روشهایی که گفته میشه روی این مباحثی که خوندین، مسلط بشین و اشکالات خودتونو رفع کنین. توصیه ما که حاصل یه فکر منطقی و حساب شده در مورد روش جمع بندیه، اینه که با یک تیر، دو نشون بزنین.
جمع بندی رو با سوالات کنکور انجام بدین.
هر هفته دو روز یا هر دو هفته، سه روز ( به صورت مساوی) اختصاص بدین به حل سوالات کنکور سالهای گذشته. دقیقا مثل اینکه میخواین کنکور بدین عمل کنین. از سال مثلا 88 یا 87 شروع کنین و طبق زمانبدی دفترچه، ترجیحا راس ساعت 8 صبح، کنکور رو شروع کنین و به زمان توجه کنین و وقتی زمان دفترچه اولی تموم شد برین سراغ دومی و اجازه بدین همه چی شبیه حالت قانونی پیش بره.
وقتی که زمان کنکور تموم شد روی اون سوالاتی که فرصت نشد روشون فکر کنین یا وقت بیشتری میخواست، زمان بزارین و به صورت جداگونه حلشون کنین ( مثلا با یه خودکار با رنگ دیگه یا روی یه چرک نویس دیگه) و درصد های خودتونو در وقت قانونی و با احتساب وقت اضافه و فکر کردن کامل حساب کنین و ببینین چقد تفاوت داشته (حتی ممکنه داشتن وقت زیاد باعث بدتر شدن نتیجه درصد ها هم بشه! )
سعی کنین درصد های خودتون تفسیر کنین و ببینین مشکل کار کجاس. اینکه چقد از اونایی که شک داشتین، اشتباه در اومده و یا اونایی که مطمئن بودین غلط بوده و ...
توی هر آزمون، با توجه به اینا، استراتژی هایی طراحی کنین و سعی کنین با اجراشون، نتیجه ها رو مقایسه کنین.
بعد از این، از بعدظهر همون روز، به رفع اشکال تست هایی که زده بودین و اشتباه در اومده بودن یا تست هایی که مبحث مربوطه شو خونده بودین ولی یه خورده یادتون رفته بود، بپردازین و برای دو یا سه روز بعد، چند مبحث درسی رو از همونا برنامه ریزی کنین که مرورشون کنین. این مرور میتونه شامل خوندن خلاصه های خودتون، متن جزوه یا کتاب، زدن تست های که قبلا کار کردین یا علامتشون زدین و ... باشه.
مثلا مبحث حافظه مجازی از معماری کامپیوتر یا ...
در صورتی که توی خیلی از مباحث مشکل داشتین و فرصت خوندن همش توی این سه روز نبود، اصلا اشکالی نداره. توی آزمون های بعد که احتمالا به اون مشکل ها بر میخورین، میخونین. پس نگران نباشین.
گفتیم با یه تیر، دو نشون و اونم اینه که هم روشیه برای منظم کردن جمع بندی مطالب و هم آشنایی با سوالات کنکور و نحوه ی برخورد با اونا...
همین روال رو تا یک هفته قبل کنکور ادامه بدین و توی اون یک هفته، خلاصه های خودتون رو بخونین اونم به صورت روزنامه وار...
رفع اشکال های جزئی و زدن تست های مهم و علامت زده شده که حدودا از هر بخش چند تایی میشن، کاریه که تو اون یک هفته حتما باید انجام بدین..
درضمن توصیه میشه حدالامکان 2 الی 3 تا آزمون جامع موسسات رو شرکت کنید،و البته اهدافتون از آزمون دادن رو مد نظر داشته باشین.
نتیجه آزمون از جهت افزایش اعتماد به نفس میتونه اهمیت داشته باشه اما نباید طوری باشه که برنامه اصلی تون رو برای خوندن آزمون تغییر بدید اینجوری ممکنه به خاطر رتبه خوب گرفتن توی آزمون، رتبه خوب توی کنکور رو از دست بدید.
بنابراین توصیه اصلی اینه که حداکثر یه روز قبل آزمون آزمایشی مرور کوچیک نکاتی که احتمالا فراموش کردین رو داشته باشین و سعی کنین بیشتر از مزایای حضور در جلسه آزمون استفاده کنین. مثل قرار گرفتن در شرایط آزمون، زمان بندی سوالات، تجربه برخورد با سوالات غلط! و یا سولاتی که سخت هستن و خیلی چیزایی که با آزمون دادن میشه تجربه کرد.
سوالای خودتون رو چه به صورت خصوصی (ایمیل حتما ذکر بشه) و چه به صورت نظر مطرح کنین.
پست بعدی که چند روز قبل کنکور منتشر میشه، در مورد جلسه کنکور و چگونگی عملکرد در برخورد با سوالات خواهد بود.
آرزوی موفقیت رو براتون داریم... :)
- ۹۲/۰۹/۳۰
اطاعیه سازمان سنجش :
دانشجویان سال آخر که حداکثر تا تاریخ 31/6/93 فارغالتحصیل خواهند شد، لازم است میانگین واحدهای گذرانده شده تا تاریخ 30/11/92 را در قسمت ویرایش اطلاعات کارت شرکت در آزمون درج نموده و فرم مخصوص معدل (مندرج در این اطلاعیه) را به تأیید موسسه محل تحصیل خود رسانده و آنرا نزد خود نگهدارند تا در صورت قبولی به موسسه محل قبولی ارائه نمایند.